Η Καβάλα

@Minimal Culture

Γιατί το ιδανικό σημείο είναι το παν για τις διακοπές!

Στις διακοπές είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους, ζητάτε όλα να βρίσκονται στα πόδια σας. Θέλετε διαμονή σε σημείο που όλα τα αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα. Το boutique ξενοδοχείο μας ακριβώς στην καρδιά της πόλης, είναι το ιδανικό σημείο που αναζητάτε.

Οργανώστε μια γρήγορη βόλτα στις Καμάρες, μόλις 2 λεπτά από το ξενοδοχείο, ή στην Παλιά Πόλη για μια παραδοσιακή νότα, συνδυασμένη με απίστευτη θέα!

Καμάρες – Υδραγωγείο

Το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της Καβάλας είναι το μεγάλο, τοξωτό υδραγωγείο, γνωστό με την ονομασία “Καμάρες”, με μήκος 270 μ. και μέγιστο ύψος 25 μ.

Χτίστηκαν το 1520-1530 και είναι μια τεράστια κατασκευή, σε αναλογία με το μέγεθος του τότε ασήμαντου οικισμού. Σήμερα, δεν έχουν πλέον ζωτική σημασία, αλλά εξακολουθούν να είναι επιβλητικές, διατηρώντας την ομορφιά και το μεγαλείο τους

Ακρόπολη – Κάστρο

Στην κορυφή της παλιάς πόλης βρίσκεται με υπερηφάνεια το φρούριο, ένα ορόσημο της Καβάλας και ένα από τα αξιοθέατα της με την πιο εκπληκτική θέα. Το φρούριο χτίστηκε σε μια θέση με εξαιρετική φυσική άμυνα.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει:

  • Τον κεντρικό κυκλικό πύργο, ο οποίος ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας
  • Το κατάστημα τροφίμων & πυρομαχικών, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε φυλακή
  • Το φρούριο, ένας χώρος κατάλληλος για τις ομάδες των αξιωματικών ή των φρουρών
  • Τη δεξαμενή νερού

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Η περιοχή των Φιλίππων συνδέεται με πολλές εξαιρετικές ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα που διαμόρφωσαν τον δυτικό κόσμο. Τα εκπληκτικά μνημεία, τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν τη μακρά ιστορία των πολιτισμών που αλληλεπιδρούν και αναπτύσσονται σε αυτήν την περιοχή.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στους Φιλίππους ξεκίνησαν το 1914 από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.

Τον Ιούλιο του 2016 ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εγγράφεται στον κατάλογο της UNESCO για χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς. Επισκεφθείτε τον!

Πέραμος & Αμμόλοφοι

με τα κρυστάλλινα νερά!

Σε περίπου 20 λεπτά διαδρομής με το αυτοκίνητο, θα φτάσετε στον δικό μας Παράδεισο … Η περιοχή της Περάμου & των Αμμολόφων είναι αναμφίβολα η πρώτη επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η παραλία των Αμμολόφων απλώνεται σε ακτογραμμή 3χλμ. και συνδυάζει ψιλή άμμο με κρυστάλλινα νερά.

Στην παραλία θα βρείτε πολλά beach bars που προσφέρουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και χώρο στάθμευσης δωρεάν. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ σας ή το σνακ σας βλέποντας το απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Παγγαίο

Τα ορεινά χωριά, τα τρεχούμενα νερά, τα βυζαντινά μοναστήρια, οι μύθοι, η ιστορία, η ομορφιά, το Παγγαίο και τα γύρω χωριά αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση, τις παραδοσιακές γεύσεις και την περιπέτεια.

Το Παγγαίο είναι γνωστό από τη μυθολογία, αφού εδώ λέγεται ότι ζούσε ο Ορφέας, ενώ ο Διονύσιος, ο μεγάλος θεός της Θράκης, διατηρούσε το ιερό του.

Ο Δήμος Παγγαίου, μόλις 17χλμ. από την Καβάλα, είναι ιδανικός προορισμός τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές αποδράσεις.

Θάσος, το πράσινο νησί

Με πεντακάθαρα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, πεύκα που φτάνουν μέχρι τις ακτές, πυκνά δάση και ελαιόδεντρα, αρχαία μνημεία και παραδοσιακά χωριά, με τα αρώματα του θυμαριού και του πεύκου παντού, η Θάσος είναι ο ιδανικός προορισμός για μια κοντινή απόδραση!

Scroll to Top